Opleidingen

Om te kunnen werken in de gehandicaptenzorg heb je een opleiding nodig in zorg & welzijn. Dit kan een mbo, hbo, of wetenschappelijke opleiding zijn. In het schema op deze pagina vind je een overzicht van opleidingen die je goed voorbereiden op het werk in de gehandicaptenzorg. 

horizontale lijn

De opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg is een mbo-opleiding op niveau 3. Je leert bijvoorbeeld hoe je mensen met een beperking ondersteunt bij de persoonlijke verzorging, wonen, dagbesteding en/of vrije tijd. Je helpt hen bij dagelijkse bezigheden of door activiteiten met ze te doen.

lees meer lees meer

horizontale lijn

De opleiding tot Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg is een mbo-opleiding op niveau 4. Je leert hoe je mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten en persoonlijke ontwikkeling.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Sociaal Pedagogische Hulpverlening is een hbo-opleiding, die je normaal gesproken in vier jaar afrondt. Oriëntatie op werkvelden, organisatie & management en stages maken onder meer deel uit van deze opleiding.

lees meer lees meer

horizontale lijn

De mbo-opleiding Verzorgende-IG is een opleiding op niveau 3, die in principe drie jaar duurt. Je leert hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij de persoonlijke verzorging of bij het huishouden.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Met de opleiding mbo-Verpleegkunde word je opgeleid om in alle branches van de zorg te kunnen werken. Je kiest een van de branches waarin je je extra gaat verdiepen: het ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de gehandicaptenzorg of de geestelijke gezondheidszorg.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Wil jij de gezondheid van mensen bevorderen? En wil je breed opgeleid worden zodat je inzetbaar bent in zowel ziekenhuis als buurtzorg en voor zowel ouderen als jongeren? Dan is de opleiding Verpleegkunde echt iets voor jou! Je leert onder meer hoe je vaststelt welke zorg jouw zorgvrager nodig heeft (indiceren), hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen bij zelf de leiding te nemen over zijn/haar zorg en je leert hoe jij zorg kunt verlenen.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Leren hoe je mensen kunt helpen om beter of gemakkelijker te bewegen. Dat is één van de belangrijkste onderdelen van de hbo-opleiding Fysiotherapie. Er zijn veel hogescholen waar je deze opleiding kunt volgen.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Wil jij cliënten helpen bij het communiceren? Tijdens de opleiding Logopedie kom je veel te weten over stem, taal, spraak en gehoor van je toekomstige cliënten. Logopedie is een hbo-opleiding.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Met deze hbo-opleiding kun je later in veel verschillende zorg(zorg)organisaties aan de slag. De opleiding bereidt je voor op een functie op managementniveau.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Tijdens de universitaire opleiding Psychologie verdiep je je in het gedrag en de beleving van de mens. Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Reageren mensen anders als ze deel zijn van een groep? Antwoorden op dit soort vragen krijg je tijdens deze opleiding. Na je bachelor kun je nog een master volgen. Bijvoorbeeld pedagogische wetenschappen of gezondheidszorgpsychologie.

lees meer lees meer

horizontale lijn

Altijd al arts willen worden? Dan moet je natuurlijk bij de opleiding geneeskunde zijn! Dit is een universitaire studie, dus een wo-opleiding. Wil je arts voor verstandelijk gehandicapten worden? Dan volg je na de opleiding geneeskunde nog de AVG-opleiding.

lees meer lees meer

 
Volg ons op
  • Dit is een website van: