VGN_Meerte_beroep_def_5.jpg

“Lastige problemen oplossen geeft mij een goed gevoel”

Meerte - Creatief therapeut

“Bij Heliomare werk ik met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Twee dagen per week werk ik als creatief therapeut drama en twee dagen als ambulant begeleidster. Na het oplopen van hersenletsel (bijv. door een ongeluk of hersenbloeding) kan het leven van iemand drastisch veranderen. Het gedrag verandert of er ontstaan problemen met plannen en overzicht houden. Als creatief therapeut maak ik gebruik van toneelspel en ervaringsoefeningen om de cliënt meer inzicht te geven in het gedrag. Dit werk doe ik op de instelling, maar als ambulant begeleidster kom ik bij de cliënten thuis. Na een periode van revalidatie hebben zij vaak ondersteuning nodig bij het ordenen en plannen. Bijvoorbeeld bij het ordenen van hun huis of de post beantwoorden. Als ambulant begeleidster help ik hen daarbij, maar ik neem de taken niet van hen over. We zoeken samen naar een oplossing voor deze (geheugen)problemen, zodat de cliënt verder kan als ik er niet ben.”

Uitdaging
“Als ik samen met collega’s of cliënten een lastig probleem oplos, geeft mij dat mij een goed gevoel. Binnen Heliomare krijg ik de ruimte om nieuwe therapiegroepen en trainingen te bedenken en dit uit te voeren. Dat pionieren is een grote uitdaging in mijn werk.”

Opleiding
“Mijn droom was om kok te worden, maar na het behalen van mijn havodiploma twijfelde ik. Een vriendin van mij had een beroepentest gedaan, daar kwam bij haar het beroep creatief therapeut uitgerold. Ze vond dat veel beter bij mij passen dan bij zichzelf. Op haar aanraden ben ik naar de open dag gegaan. Ik was om en wilde creatieve therapie studeren. De ironie wil dat die vriendin nu in de horeca werkt.” 

Werkt bij:
Heliomare
Functie:
Ambulant begeleider & Creatief therapeut drama
Doelgroep:
Mensen met niet aangeboren hersentletsel (NAH)

Opleiding:
Hbo Creatieve therapie

Handige eigenschappen:
- Initiatief nemen;
- Overzicht houden;
- Geduldigheid;
- Analytisch vermogen;
- Creativiteit.

 
Volg ons op
  • Dit is een website van: