VGN_Vincent_beroep_def_5.jpg

“Elke cliĆ«nt is anders”

Vincent - Adviseur OTC

“Ik zorg dat slechtziende en blinde mensen beter kunnen functioneren in het dagelijks leven met hulp van de smartphone, tablet en computer. Ik geef adviezen over aanpassingen zoals een vergrotingsfunctie, spraakuitvoer of een brailleleesregel. Deze aanpassingen helpen cliënten bij het werken, e-mailen, internetbankieren of online boodschappen doen. Daarnaast geef ik trainingen aan cliënten in het gebruik van de nieuwe hulpmiddelen."

"De mensen die ik adviseer hebben zeer uiteenlopende problemen, bijvoorbeeld van mensen die niet naar een fel wit scherm kunnen kijken tot mensen die grote vlekken in het gezichtsveld waarnemen. De combinatie tussen het beantwoorden van individuele vragen en de mogelijkheden zoeken in technologie, maakt mijn baan heel interessant.”

Loopbaan
“Het eerste contact met Visio had ik toen ik in het onderwijs werkte als ICT-coördinator. Er kwam een slechtziend jongetje op school die veel apparatuur bij zich had. Ik vond het heel interessant, maar wist niet hoe het werkte. Iemand van Visio kwam langs om uitleg te geven. Haar werk sprak mij erg aan, want op school had ik met dertig kinderen in een klas geen mogelijkheid om zo diep op individuele vragen in te gaan. In eerste instantie leek ik geen kans te maken op deze baan, omdat mijn opleidingen aan de PABO en het grafisch lyceum niet direct aansluiten. Mijn kennis over technologie en enthousiasme hebben de doorslag gegeven.“

Uitdaging

“Elke cliënt is anders. De één wil alleen mailen en wat surfen op internet terwijl de ander dagelijks voor het werk ingewikkelde software gebruikt. Mijn uitdaging is om in korte tijd de vragen van de cliënt zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen om vervolgens samen tot de best mogelijke oplossing komen.” 

Werkt bij:
Koninklijke Visio
Functie:
Adviseur OTC (ondersteunende technologie communicatie) & Aandachtsfunctionaris tablets & smartphones
Doelgroep:
Slechtziende en blinde mensen

Opleiding:
Mbo Grafisch Lyceum
Hbo PABO (lerarenopleiding voor het basisonderwijs)

Handige eigenschappen:
-Inlevingsvermogen;
-Interesse in nieuwe technologische snufjes;
-Oplossingsgericht.
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: