VGN_Dwight_beroep_def_5.jpg

“Je leert een hele andere kant van de zorg kennen”

Dwight - Administratief medewerker

“Bij Gemiva-SVG Groep werk ik op de administratieve afdeling. Mijn werk omvat een hoop taken. Ik zorg bijvoorbeeld dat facturen van verschillende organisaties worden ingeboekt en digitaal worden geaccordeerd, geef uitleg over bepaalde systemen in meetings aan collega’s die daar wat minder van af weten en maak of verbeter bestaande handleidingen. Zo kom je erachter waar het geld bestemd voor zorg naar toe gaat en hoe de wereld achter de zorg in elkaar steekt. Erg interessant.”

Werken in gehandicaptenzorg
“Als je werkt op de administratieve afdeling sta je niet direct in contact met cliënten, maar je leert een heel andere, zakelijke kant van de zorg kennen. Dan pas merk je waar mensen in de zorg allemaal mee bezig zijn. Het is niet zo dat ik nooit cliënten zie. Veel cliënten hebben een klein baantje bij ons op kantoor, zoals het rondbrengen van koffie. Dan leer je ze ook wel kennen en maak je regelmatig een praatje.”

Creatief zijn
“Binnen deze functie ben je redelijk vrij om je eigen ding te doen. Je hebt wel bepaalde procedures, maar je merkt gaandeweg dat deze niet inop alle situaties toepasbaar zijn. Dan ben je ook vrij om daar zelf invulling aan te geven. Belangrijk is wel dat je de nieuwe informatie vastlegt en doorgeeft aan je collega’s, zodat zij er ook wat mee kunnen."

 

Werkt bij: 
Gemiva-SVG Groep

Functie:
Administratief medewerker

Opleiding:
Mbo Administratie medewerker (niveau 2)

Handige eigenschappen:
- Spontaan;
- Stressbestendig;
- Goed kunnen samenwerken;
- Een ‘mensenmens’ zijn.

 
Volg ons op
  • Dit is een website van: