VGN_Laura_beroep_def_5.jpg

“Ik word heel gelukkig van mijn werk”

Laura - Begeleider wonen

“Ik werk op een woongroep, daar begeleid ik een kleine groep cliënten met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Hun leeftijd ligt tussen de 40 en 60 jaar, maar ze hebben een ontwikkelingsleeftijd van één tot drie jaar. Ze kunnen bijna niets zelfstandig, dus ik help hen bij de dagelijkse dingen zoals eten, douchen en aankleden. Veel cliënten kunnen niet praten. Een aantal cliënten zijn ook blind of doof. Dat vraagt om een verschillende aanpak per cliënt. Bij iemand die niet goed ziet, blaas je eerst zacht in zijn gezicht voordat je de hem iets aangeeft. Als ik dat niet doe, dan schrikt de cliënt van mij. Toch probeer ik alle cliënten te stimuleren om zo veel mogelijk dingen zelf te doen. Dat kan soms heel lang duren, maar als iets lukt dan ben ik heel trots op hen.”

Afwisseling
“Door de afwisseling in avond- en dagdiensten maak ik cliënten op een andere manier mee en heb ik andere taken. Binnen deze organisatie mag ik soms samen met cliënten iets leuks gaan doen naast mijn reguliere werk. Dat kan zijn een dagje Efteling zijn of samen pannenkoeken eten.”

Glimlach
“Toen ik stage liep binnen de gehandicaptenzorg zei mijn docent: ‘Als jij met mensen met een handicap werkt dan heb je een grote glimlach op je gezicht. Hoe komt dat?’ Ik word heel gelukkig van mijn werk met deze doelgroep. Het komt doordat de cliënten waar ik mee werk mij iets geven wat anderen niet kunnen geven. Het is een speciale dankbaarheid. De cliënten reageren heel puur en geven mij graag een dikke knuffel. Dat maakt mij heel erg blij.”


 

Werkt bij:
Zideris
Functie:
Begeleider Wonen
Doelgroep:
Mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking  

Opleiding:
Mbo Helpende Welzijn
Mbo Maatschappelijke Zorg
(niveau 3 en 4)

Handige eigenschappen:
-Sociaal;
-Geduldig;
-Doorzetter;
-Goed kunnen samenwerken;
-Communicatief vaardig.

 
Volg ons op
  • Dit is een website van: