VGN_Jort_beroep_def_5.jpg

“Het leukste zijn de één op één gesprekken met cliënten”

Jort - Woonbegeleider

“In 2008 meldde ik mij aan bij de flexpool van NOVO en werkte ik als oproepkracht op een woongroep. Na anderhalf jaar kreeg een vast contract aangeboden als assistent begeleider. Een jaar geleden ben ik opgeklommen tot woonbegeleider. Ik ben begeleider van zes cliënten. Mijn werkzaamheden lopen uiteen van het bijhouden van ondersteuningsplannen tot het meegaan naar het ziekenhuis. Deze stichting biedt mij veel mogelijkheden tot doorgroeien. Niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte. Zo mag ik ook studiedagen bezoeken om mij meer kennis op te doen.”

Het aller-leukste
“Het leukste aan mijn werk vind ik de één op één gesprekken met cliënten. Op woensdag heb ik altijd een gesprek met een cliënt die helemaal gek is van sporten. Deze cliënt is soms snel afgeleid  als het gaat over serieuze of ingewikkelde zaken. Ik giet het gesprek daarom in de vorm van sportverslaggeving mét microfoon. We pakken eerst de sportuitslagen op NOS teletekst erbij. Daarna bespreken we op die manier ook  het ondersteuningsplan. De cliënt leeft helemaal op, dat is echt prachtig om te zien. Met andere cliënten ga ik weer op een hele andere manier om. Dat maakt het werk heel uitdagend.“

Eerlijk en spontaan
“Deze doelgroep is heel eerlijk en spontaan. Tijdens een vakantie met de woongroep waren wij een dagje in het zwembad. Een cliënt zag een dame zitten en roept: “Wat ben jij een mooie meid”. Ik heb heel veel lol met mijn cliënten. Zij genieten ontzettend, iets waar ‘normale’ mensen wat van kunnen leren.” 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: