VGN_Youri_beroep_def_5.jpg

“Je krijgt ontzettend veel waardering en dankbaarheid”

Youri - Persoonlijk begeleider wonen

“Ik draag zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. Daarbij horen werkzaamheden als ondersteunen bij het huishouden, de persoonlijke verzorging en de administratie. Maar ik heb ook veel contact met de familie of de werkgever van een cliënt. Ik stel ondersteuningsplannen op waarin de specifieke hulpvragen van de cliënten staan beschreven. Het beantwoorden van deze hulpvragen door goede ondersteuning te bieden is de grootste uitdaging in mijn werk. Ik vind het persoonlijke contact met de cliënt het aller-leukste. Je krijgt ontzettend veel waardering en dankbaarheid.”

Zelfstandigheid stimuleren
“Elke cliënt is anders en heeft zijn of haar specifieke hulpvragen. Het belangrijkste is om de zelfstandigheid van cliënten zo zelfstandig veel mogelijk te stimuleren. Op zoek gaan naar creatieve oplossingen die logisch en gemakkelijk zijn toe te passen voor de cliënt. Bijvoorbeeld hoe kun je er voor zorgen dat iemand toch elke dag netjes en verzorgd naar zijn werk gaat?”

Carrière

“Tijdens mijn opleiding SPW liep ik stage bij stichting Odion op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Na mijn studie ben ik daar blijven werken, omdat ik het er zo leuk vond. Eerst in de functie als assistent en daarna als persoonlijk begeleider. Momenteel rond ik mijn studie SPH af. Mijn doel is om teamleider van een woonlocatie te worden. Inmiddels heb ik cursussen gevolgd en me verdiept in thema’s als dementie en epilepsie. Mijn doel is om temleider van een woonlocatie te worden. Inmiddels heb ik cursussen gevolgd en me verdiept in thema's als dementie en epilepsie. Mijn doel is om hoger in het management te komen. Ik zie veel doorgroeimogelijkheden binnen deze sector, dat maakt het werk voor mij zo uitdagend.”


 

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: