VGN_Anita_beroep_def_5.jpg

“Ik wil dat de cliĆ«nten een zo goed mogelijk leven hebben”

Anita - Eerst verantwoordelijke begeleider

“Ik ben eerst verantwoordelijke begeleider op het woongedeelte van Boerderij de Haan, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Eerst verantwoordelijk begeleider kun je vergelijken met een mentor. Ik ben mentor van vier cliënten en ben verantwoordelijk over de dagelijkse gang van zaken, contactpersoon voor de eerste contacten, soms administratieve zaken en de psychische en lichamelijk zorg. Ik doe naast mijn werk de studie SPH in deeltijd. Dat klinkt als een druk leven, maar de balans tussen werk en privé vind ik goed.”

Ontwikkelen
“De zorg zit al van jongs af aan in mijn hart. Na mijn studie SPW wist ik dat er meer potentie in mij zat en ben ik gaan kijken naar verschillende opleidingen. Na bewust ook naar niet-zorg opleidingen te kijken, om zeker te weten dat de zorg echt iets voor mij is, kwam ik uiteindelijk bij SPH uit. Ik zie veel uitdaging in mijn werk. Ik wil mezelf graag ontwikkelen, vooral in de communicatie met cliënten en de rechten van de cliënten. Ik wil dat de cliënten een zo goed mogelijk leven hebben en hoop dat ik hier een steentje aan kan bijdragen. We zijn momenteel bezig met het leren van gebarentaal samen met een cliënt die een spraakprobleem heeft. Met de gebarentaal kunnen we steeds beter met elkaar communiceren. Dit project is hartstikke leuk en leerzaam en we zien dat het steeds beter gaatwerkt.”

Samen een plan maken
“Door samen met cliënten een plan te bedenken en hen zoveel mogelijk hun eigen keuzes te laten maken, heb ik echt het idee dat ik een steentje bijdraag aan de kwaliteit van de zorg. Wanneer zij iets echt niet willen, gebeurt het ook niet. Zo proberen we te groeien naar gelijkwaardigheid. Het mooiste aan werken in de zorg is de mooie lach of een trotse houding van een cliënt! Door een grapje te maken of een welgemeend compliment te geven kun je hun dag al goed maken.”
 

 
Volg ons op
  • Dit is een website van: