VGN_Wisa_beroep_def_5.jpg

“Als verpleegkundige ben je de ogen en oren van de arts”

Wisa - Eerste begeleider & Verpleegkundige

“Ik ben eerst verantwoordelijke begeleider bij Abrona, eigenlijk een soort mentor voor een aantal mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen appartement in een woonhuis. Ik regel de zorg voor de cliënten en ondersteun ze bij dagelijkse activiteiten, zoals koken of even naar de winkel gaan. Daarnaast werk ik ook als verpleegkundige bij het wijkzorgteam. Ik help cliënten bijvoorbeeld bij het verbinden van wonden of het injecteren of toedienen van medicatie."

Carriere
“Ik wilde eigenlijk geneeskunde studeren, maar na onder andere een gesprekje met mijn tante en het bezoeken van een open dag, zag ik dat verpleegkunde toch meer bij mij paste. Als verpleegkundige ben je de ogen en oren van de arts en fungeer je als een spin in het web voor de cliënt. Ik heb tijdens mijn opleiding verpleegkunde stage gelopen bij Abrona en ben daar vervolgens blijven werken. Doorgroeien binnen deze werksetting zie ik niet zo zitten. Dan kom je in functies terecht als coach of coördinator en ben je niet meer direct werkzaam op de werkvloer. Dat is juist iets wat ik zo leuk vind aan mijn baan.”

Aller-leukste
“Mensen zeggen altijd dat ze het zo knap vinden dat ik met gehandicapten werk, maar zo zie ik dat helemaal niet. Het zijn dan wel mensen met een verstandelijke beperking, maar met de meesten kun je gewoon een gesprek voeren. Dat durven veel mensen niet. Het leukste vind ik als we allemaal samen in een grote kring zitten en de cliënten vertellen wat ze graag willen doen of wat ze hebben meegemaakt de afgelopen periode. Cliënten willen wel eens onbereikbare dingen, zoals een eigen vliegtuig. Dan bedenken we samen wat dan wel mogelijk is, zoals een dagje vliegtuigen kijken of zelfs een keertje mee vliegen.” 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: