VGN_Marianne_beroep_def_5.jpg

“Een glimlach zegt soms meer dan een dank je wel”

Marianne - Senior begeleider

“Als senior begeleider ben ik werkzaam binnen een woonvoorziening voor kinderen en (jong) volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen. Alle cliënten zijn rolstoelafhankelijk. Op de woonvoorziening wordt ontwikkelingsgericht gewerkt waarbij sinds 2008 de Methode Vlaskamp wordt toegepast. Ik werk 28 uur waarvan 20 uur in de zorg en de overige uren houd ik me bezig met coachende taken. Daarnaast krijg ik van de clustermanager de gelegenheid om deel te nemen aan projecten om mijzelf te ontwikkelen."

Carrière
“In 2011 heb ik de stap mogen maken van persoonlijk begeleidster naar senior begeleider. Als persoonlijk begeleider was ik intensief werkzaam met drie cliënten op de woongroep die ik onder mijn hoede had. Nu ik senior begeleider ben coach ik het team en voer andere projecten mee uit. Om mijn werk goed uit te voeren, heb ik de gelegenheid gehad om een functiegerichte opleiding tot senior begeleider te volgen binnen Amarant. Verder geef ik scholingen met een gedragskundige over de methode Vlaskamp. Van deze projecten leer ik erg veel en wie weet zit er een vervolg als clustermanager in.

Sterke band met cliënt
"Ik werk nu al meer dan achttien jaar op de groep en werk nog steeds met veel plezier. Ik heb cliënten zien opgroeien van baby tot volwassene. Je bouwt een band met ze op en zo weet je ook wat ze voelen. Een glimlach, knipoog zegt soms veel meer dan dank je wel. Je krijgt er veel waardering voor terug. Als je iets kunt bereiken, al is het maar een klein doel, dan weet je waar je het voor doet."
 
 

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: