VGN_Ilse_beroep_def_5.jpg

“Samen de beste manier vinden om voor de cliĆ«nt te zorgen”

Ilse - Coordinerend ondersteuner

“Ik werk op een woonvoorziening met acht appartementen en een gezamenlijke leefruimte. Hier begeleid ik mensen met een verstandelijke beperking bij hun dagelijkse bezigheden. Dat gaat van wakker maken tot het praatje ’s avonds tijdens het tanden poetsen of het naar bed gaan. Naast de verzorgende taken heb ik ook coördinerende taken, zoals het voeren van gesprekken met familie, artsen en pedagogen. De woonvoorziening ligt in een rustig en landelijk gebied, op een terrein dat we delen met een locatie van Landstede, een buitenschoolse opvang en een jeugdhulpinstelling. Zo staat er een broeikas op het terrein waar alle instellingen gebruik van maken. Onze cliënten hebben paardrijles op het terrein en kunnen in de stallen konijnen aaien. De vrijheid die je hier hebt werkt rustgevend.”

Uitdaging
“Ik zie mijn baan als een grote uitdaging. Naast de dagelijkse bezigheden moet je ook oog hebben voor het gedrag van cliënten wanneer iets niet helemaal goed met ze gaat. Ik vind het ook fijn om, soms kritische,  familie- of gezinsleden van de cliënt te spreken om samen tot de beste manier te komen om voor de cliënt te zorgen.”

Werken in de zorg
“Je hoort altijd van mensen dat ze mijn werk zo ongelooflijk knap vinden. Maar ja, dat vind ik ook als je van 9 tot 5 achter een bureau kunt zitten. Mensen die ik spreek hebben wel veel respect voor het werk wat ik doe. De mensen voor wie ik werk zijn ook hele boeiende mensen, en ik vind het ook echt niet raar als men op straat even omkijkt wanneer ik met een cliënt door het dorp loop. Ja, die mensen zien er nu eenmaal bijzonder uit, en dat zijn ze ook.”

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: