VGN_Camiel_beroep_def_5.jpg

“Voor cliĆ«nten de juiste begeleiding en tevreden medewerkers”

Camiel - Teamleider

“Ik werk twee dagen op kantoor en twee tot drie dagen op de woning waar ik mensen met een ernstig verstandelijk beperking met ernstige gedragsproblematiek begeleid. Ik geef leiding en biedt sturing aan mijn team. Op de woning ben ik bezig met de dagelijkse activiteiten van de cliënten: van het uit bed halen tot begeleiding bieden bij dagactiviteiten. Het is echt een uitdaging om de roosters zo in te vullen dat de cliënten de begeleiding krijgen die ze nodig hebben en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je medewerkers tevreden zijn."

Carrière
“Ik ben eigenlijk door een lichamelijk gehandicapt klasgenootje op het vmbo in aanraking gekomen met de zorg. Ik ben een keer gaan kijken bij zijn speciale hockeyteam voor lichamelijk gehandicapten en ik vond dat zo leuk dat ik daar uiteindelijk een tijdje trainingen heb gegeven. Ik begon aan een sportopleiding bij het CIOS en heb daarna gewerkt als bewegingsagoog. Ik liep stages bij Stichting S&L en werkte daarna in de weekenden op de woongroepen. Naderhand kreeg ik behoefte aan meer diepgang. Ik heb toen de stap naar het hbo gemaakt en ben SPH gaan studeren. Tijdens deze studie kreeg ik de leidinggevende functie die ik nu vervul aangeboden. Ik heb altijd leidinggevende ambities gehad en die kan ik nu verder ontwikkelen in mijn baan. De koppeling tussen het leiding geven en echt bezig zijn met de cliënten vind ik erg fijn.”

Werken in de zorg
Het mooiste aan mijn werk is dat ik mijn cliënten een zo normaal mogelijk leven kan bieden, want ieder mens heeft daar recht op vind ik.”

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: