VGN_Margreet_beroep_def_5.jpg

“Er is geen formule die je op mensen los kunt laten”

Margreet - Activiteitenbegeleider

“Bij Stichting Boogh werk ik als activiteitenbegeleider met mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. Samen met de cliënt bespreek ik de invulling van hun dag en ondersteun ik waar nodig, bij de uitvoering van de activiteiten. Ik begeleid cliënten bij bijvoorbeeld taalspelen, houtbewerking, de catering voor de lunch en de chocolaterie. Bij ons staat gelijkwaardigheid van de cliënten hoog in het vaandel."

Ondernemerschap
“Ook medewerkers krijgen bij Boogh voldoende ruimte om over beleidszaken mee te denken en er is altijd gelegenheid om iets nieuws in te brengen. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een lunchcafé, winkel en atelier in één. Daarbij kijk ik ook naar de commerciële kant van de zorg, iets wat ik erg leuk vind en vraagt om ondernemerschap. Ook in mijn huidige werk zit genoeg uitdaging. Cliënten komen hier met een beperking binnen, dan is het een grote uitdaging om met de cliënt vorm aan hun ‘nieuwe’ leven te geven. Het fijne aan dit werk is dat je ook wat diepgaandere gesprekken kunt voeren met cliënten. Niet alleen of ze tevreden zijn met de dienstverlening, maar ook waarin ze zich willen ontwikkelen.”

Werken in de zorg
“Het is lastig om mensen een goed totaalbeeld te geven van het werk. Want er is geen formule die je op mensen los kunt laten. Je hebt met name jezelf nodig om anderen in ‘beweging’ te krijgen. Dat maakt het leuk en uitdagend en daar heb ik plezier in.”

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: