VGN_Rosanne_beroep_def_5.jpg

“Mijn werk is ontzettend afwisselend”

Rosanne - Ambulant begeleider

“Ik werk nu vier jaar als ambulant begeleider voor  De Waerden. In deze functie bied ik ondersteuning aan cliënten met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. Ik help ze bij problemen, dagelijkse bezigheden in huis zoals de post of het regelen van financiën en sta ze bij als er (sociaal-emotionele) problemen zijn. Ook onderhoud ik contacten met familie, andere zorgorganisaties en ga ik met de cliënt naar de dokter als dat nodig is. Mijn werk is ontzettend afwisselend omdat elke cliënt specifieke hulpvragen heeft. Samen met de cliënt werk ik naar een doel toe. Wanneer ik op kantoor werk dan maak ik begeleidingsplannen, overleg ik met collega’s en schrijf ik rapportages.”

Loopbaan
“Ik wilde vroeger bij de recherche werken maar daarvoor was ik nog te jong. Toen ik mijn opleiding SPW had afgerond vond ik het zo leuk dat ik daarna hbo Maatschappelijk Werk ben gaan studeren. Tijdens mijn stage kwam ik er achter dat ik met de doelgroep verstandelijk gehandicapten wilde werken. Mijn ambitie is om nog door te leren. Ik zou heel graag gedragskundige worden omdat het gedrag van cliënten mij interesseert.” 

Ambassadeur
“Naast mijn werk als ambulant begeleider ben ik ambassadeur van stichting De Waerden. Ik promoot onze stichting en geef zo nu en dan gastcolleges en voorlichting op scholen of beurzen. Ik vind het ontzettend leuk om jonge mensen te vertellen over het veelzijdige werk dat ik doe.”

 

 

 

 

 

 

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: