VGN_Robert_beroep_def_5.jpg

“Je moet mensen goed kunnen aanvoelen”

Robert - Fysiotherapeut

“Ik ben gespecialiseerd in problemen met de prikkelverwerking (sensorische informatieverwerking) bij kinderen. Gehandicapte kinderen krijgen prikkels uit de omgeving vaak op een andere manier binnen dan kinderen zonder een beperking en dit heeft soms grote gevolgen voor het gedrag. Bijvoorbeeld bij kinderen met autisme komen alle prikkels even sterk binnen, omdat ze geluiden uit hun omgeving minder goed kunnen filteren. Door al die geluiden raken zij in paniek of vluchten weg. Ik observeer het gedrag en zet een begeleidingstraject uit. Het autisme blijft, maar ik zoek oplossingen om zo goed mogelijk met de omstandigheden om te kunnen gaan. Als een kind door een aantal aanpassingen dan toch kan meekomen in de klas en meer eigenwaarde krijgt, is dat een geweldig gevoel.”

Communicatie
“Veel kinderen met een beperking hebben problemen met communiceren. Je moet voor dit werk goed mensen aanvoelen en met hen om kunnen gaan. Weten welke manier van communiceren bij hen past. Ook de communicatie en samenwerking met collega’s is belangrijk in mijn werk. Ik werk samen in een groot team van fysiotherapeuten, orthopedagogen, logopedisten en ergotherapeuten. Samen bespreken wij de ontwikkeling en behandeling van een kind vanuit een breed perspectief.”

Werken in de zorg
“Toen ik klein was mocht ik met mijn vader mee naar de fysiotherapeut. Mijn vader deed daar oefeningen voor zijn rugklachten op grote interessante apparaten. Hij werd goed geholpen en ik wilde vanaf dat moment ook fysiotherapeut worden. Tijdens mijn studie wilde ik de richting sportfysiotherapie doen, maar door een stage in de gehandicaptenzorg ben ik enthousiast geworden voor deze sector. Ik werk nu al 18 jaar bij Lunet Zorg en elke werkdag heeft een nieuwe uitdaging.”

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: