VGN_Hannah_beroep_def_5.jpg

“Ik draag op een positieve manier iets bij”

Hannah - Beleidsmedewerker Zorg & Kwaliteit

"Ik ben verantwoordelijk voor een deel van de beleidsontwikkeling binnen Stichting Philadelphia Zorg, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld in de vorm van kleinschalige woonvormen. Ik zorg dat ons landelijke zorg- en kwaliteitsbeleid up-to-date blijft. Ook houd ik me bezig met het implementeren, monitoren en evalueren van beleid. Ik verdiep me in beleidsonderwerpen zoals ‘vrijheid en vrijheidsbeperking’, ontwikkelingen binnen de gehandicaptenzorg en lees veel wetenschappelijke literatuur. Mijn kennis deel ik met collega’s binnen de organisatie en ik geef advies aan mensen die onder Philadelphia vallen.”

Carrière
“Ik werk al sinds mijn studie in de zorg. Het begon met een bijbaan in de ouderenzorg. Na mijn studie heb ik vijf jaar gewerkt als manager bij Stichting Prisma. Dat is een organisatie die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat was erg leuk werk maar ik wilde toch meer doen met mijn studie Beleid- en Organisatiewetenschappen. Toen ben ik gaan werken bij Stichting Philadelphia Zorg als Hoofd Zorg en Ondersteuning. Dat was zowel een leidinggevende functie als een functie waarbij ik verantwoordelijk was voor de kwaliteit van de zorg. Begin 2012 ben ik gevraagd om als Beleidsmedewerker op de afdeling Zorg en Kwaliteit aan de slag te gaan. In deze functie kan ik mijzelf goed ontwikkelen en specialiseren op specifieke onderwerpen die ik interessant vind.”

Werken in gehandicaptenzorg
“Het mooiste aan werken in de gehandicaptenzorg is dat je soms enorm geraakt wordt door het contact met cliënten. Daarnaast is het werk erg afwisselend door de diversiteit van cliënten en de leuke contacten. Ik draag op een positieve manier iets bij aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking, dat geeft me een goed gevoel.”

 

 
 
Volg ons op
  • Dit is een website van: