Hoe is het om in de complexe zorg te werken?

Bekijk de video's van de Hartekamp Groep

Video's Hartekamp Groep

De Hartekamp Groep maakte een reeks video's waarin begeleiders Dennis, Joep, Melissa, Rayen en Samir vertellen hoe het is om in de complexe gehandicaptenzorg te werken.

Bekijk de video's

Zo vertelt begeleider Melissa: 'Complexe zorg klinkt naar mijn idee een beetje negatief. Ik denk dat we het veel moeten draaien naar: het is iedere dag een uitdaging en misschien zelfs wel een beetje een eer om met deze doelgroep te werken.'

De video's geven een open en eerlijke inkijk in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

'Natuurlijk denk ik wel eens: getsie, dat had anders gekund. Maar het geeft mij voldoening om te weten dat als ik naar huis ga,  ik de betrouwbare andere ben geweest',  aldus Rayen, begeleider complexe zorg bij de Hartekamp Groep.

Overbrengen wat werken in de complexe zorg inhoudt

Bij de Hartekamp Groep vroegen ze zich af hoe ze kunnen overbrengen wat werken in de complexe zorg inhoudt. Ze besloten om dat in vijf video’s te doen waarin medewerkers vertellen over hun werk als begeleider in de complexe zorg. In een simpele setting waardoor je niet afgeleid wordt van hun verhaal. 

Geen gemakkelijke, maar wel een toffe baan

Dennis, Joep, Melissa, Rayen en Samir draaien er niet omheen dat het soms echt niet makkelijk is. Dat levert mooie uitspraken op. En ondanks dat het niet altijd makkelijk is, vinden ze allemaal dat ze een geweldig toffe en uitdagende baan hebben.