Stichting Omega

Locatie:
Amsterdam
22

Omega is een specifiek dagcentrum en expertcentrum voor een bijzondere doelgroep; alle kinderen en volwassenen bij Omega hebben een verstandelijke én motorische beperking. Daarnaast hebben ze  nog andere belemmeringen.

Omega is in 1976 gesticht door ouders die op zoek waren naar adequate dagbesteding voor hun thuiswonende kind. In de loop der jaren heeft Omega zich ontwikkeld tot een specialistisch centrum voor kinderen en volwassenen met ernstig meervoudig complexe beperkingen. De nadruk ligt op transdisciplinaire samenwerking en samenwerking met de ouders. Wij werken met speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde programma´s o.a. LACCS-en het opvoedingsprogramma van Carla Vlaskamp.

Wij gaan er van uit dat al onze kinderen en volwassenen mogelijkheden hebben. Omega stimuleert de ontwikkeling van kinderen en volwassenen met ernstig meervoudige complexe beperkingen en bevordert hun participatie in de maatschappij. Meedoen en erbij horen vinden wij belangrijk.

Omega werkt vanuit Amsterdam - IJburg met ca. 120 medewerkers iedere dag met veel enthousiasme en passie aan de ontwikkeling en ondersteuning van deze kwetsbare groep mensen.