Main content

‘Gelukkige collega’s zorgen voor gelukkige bewoners’

Senior begeleider Tom
Man in de natuur

Tom is begeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen, en is daarnaast coach voor zijn collega’s. “Nadat we de organisatie hadden omgegooid, kwam het werkplezier weer terug. En doordat wij echt een team zijn, kunnen we bewoners helpen die op andere plekken vastlopen.”

“Ik werk in een woning met zes cliënten, van wie er één op een crisisplaats zit. Dat betekent dat diegene korte tijd bij ons zit als het op een andere plek niet lukt. Het mooie is dat onze bewoners echt een doel hebben: we proberen ze te helpen zodat ze daarna zelfstandig kunnen gaan wonen.

Agressief

Zo hadden we een meisje dat zich vaak agressief gedroeg. Meerdere begeleiders wilden of konden niet meer met haar werken omdat ze fysiek geweld gebruikte. Wij werken hier met een vast team, zonder uitzendkrachten. Met elkaar besloten we dat er altijd een van ons alleen met haar zou werken. Op die manier bouwde ze een relatie op met die begeleiders. Toen ze bij ons kwam, moesten we haar meerdere keren per dienst op de grond vasthouden omdat ze agressief was, nu hoeft dat nog maar 1 tot 2 keer per maand, heeft ze een eigen appartementje, gaat ze op vakantie…

Man snijdt groente en kijkt in camera, vrouw met pan in de handen op de achtergrond

Samen voorbereiden van het eten

Vrouw en man zitten op bankje in bos en praten

Een goed gesprek voeren

Geen uitzendkrachten

Dat wij geen uitzendkrachten hebben, komt omdat we besloten hebben om mensen iets meer te betalen en diensten van acht uur te laten draaien, waardoor ze voldoende uren kunnen maken zonder te moeten inleveren op het aantal vrije dagen. Voorheen maakten wij hier diensten van 5 of 6 uur per dag en moest iemand dus zes dagen werken om aan de 36 uur per week te komen. Ook hoeven begeleiders niet meer bij allerlei overleggen te zijn, maar kunnen ze doen wat ze zo leuk vinden aan dit werk: mensen begeleiden. Die overleggen neem ik waar mogelijk van hen over. Door die veranderingen is er al 2,5 jaar niemand weggegaan.

Glimlach

Deze werkwijze is niet alleen fijn voor ons als begeleiders, die weer met een glimlach naar ons werk gaan en weten wat we aan elkaar hebben. Het is ook goed voor de kwaliteit van de zorg, en daardoor prettig voor de bewoners. Die hebben – net als iedereen – mensen om zich heen nodig bij wie ze zich veilig voelen en op wie ze kunnen vertrouwen. Doordat ze dat hebben, kunnen ze werken aan hun doelen en een zo normaal mogelijk leven leiden.”

Man en vrouw lopen gearmd over een weg in het groen

Samen wandelen

Senior/coördinerend begeleider van volwassenen met een verstandelijke beperking

Beroep

Je zet je in om anderen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Je laat mensen merken dat ze ertoe doen. Verder ben je praktisch, communicatief sterk en werk je graag samen.

Je ondersteunt mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking en soms ook gedragsproblemen. Dit doe je bij hun dagelijkse activiteiten, hun persoonlijke ontwikkeling en in de maatschappij. Dit doe je altijd volgens de afspraken die met de mensen zijn gemaakt. 

Wie werkt met mensen met een verstandelijke beperking, wordt gedurende de dag meegenomen in hele mooie tot hele spannende situaties. Het is elke dag aanwezig, de ene dag meer dan de andere. 

De begeleiding kan op een van de locaties van een instelling zijn of bij de mensen thuis, of bijvoorbeeld op school of op het werk. Soms is dat één op één en soms in een groep.

Steun geef je ook als ze niet op jou zitten te wachten. Als er probleemgedrag is dan kan dat bijvoorbeeld worden veroorzaakt door psychiatrische problemen, een verslaving of een gedragsstoornis. Een aantal volwassenen komt regelmatig in contact met justitie. Je vindt het geen probleem om in conflictsituaties en bij (verbale) agressie professioneel te handelen.

Als senior begeleider geef je leiding aan een team van begeleiders en je overlegt met collega’s buiten het team. Je hebt extra taken zoals bijvoorbeeld het bewaken van de financiën, het maken van een rooster en het zorgen dat de teamleden voldoende zijn opgeleid. Het zou ook nog kunnen dat je een andere manier van werken invoert in je team, zoals het werken met digitale hulpmiddelen. Deze taken verschillen per organisatie. Daarnaast ben je zelf ook aan het werk als begeleider. 

Je hebt intensief overleg met je collega’s, de ouders/verzorgers en andere hulpverleners. Samen bespreek je de persoonlijke ontwikkelingen en het gedrag van de cliënten. Zo verbeter je de ondersteuning en de begeleiding steeds verder. Je maakt hiervoor een plan voor elke cliënt, zodat iedereen weet wat er is afgesproken en zich daar aan houdt. Dat houd je in de gaten.

Het werk vraagt vaak creatieve oplossingen in de praktijk. Je hebt te maken met veel verschillende mensen die je begeleidt en met wie je samenwerkt. Dat maakt het werk uitdagend en erg afwisselend.