Main content

'Je wilt op iemand kunnen bouwen'

Bewoner Yoni
Yoni

Yoni heeft PDD-NOS en er werd ook een licht verstandelijke beperking bij haar geconstateerd. "Mijn wereld leek even stil te staan."

"Als je een beperking hebt, moet je elke dag opnieuw overleven in deze maatschappij. Daarbij wil ik zoveel mogelijk de regie in eigen handen houden (met de juiste begeleiding!). In de toekomst hoop ik steeds beter te leren functioneren in het dagelijks leven. Met kleine stapjes werk ik aan mijn zelfstandigheid!" 

"Ik vind het belangrijk dat mensen mij als persoon beter leren begrijpen. Ik heb veel last gehad van ernstige overvraging. Door mijn sterke verbale intelligentie word ik nog steeds gezien als iemand met een normale begaafdheid. Ondanks mijn beperking, leef ik altijd in mogelijkheden. Elke dag opnieuw vecht ik voor een plekje in de maatschappij!"

Begeleid Wonen

"Ik heb altijd in een woonvorm gewoond met mede-bewoners met een specifieke zorgvraag. Een vast team van begeleiders is erg belangrijk. Cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, vinden het fijn om dezelfde gezichten te blijven zien."

"Ik vind het moeilijk om mezelf openlijk te laten zien aan nieuwe hulpverlening. Elke keer moet ik opnieuw mijn problematiek bespreken. Steeds die nieuwe gezichten! Je wilt op iemand kunnen bouwen. Vertrouwen tussen cliënt en hulpverlening. Een stabiele leefomgeving is daarom heel erg belangrijk. Dan ervaar ik rust! Als er geen duidelijke grenzen worden aangegeven gaat het mis. Je moet jezelf veilig kunnen voelen binnen je woonhuis." 

Structuur door begeleiding

"Sinds een tijdje woon ik in een nieuwe woonvorm. Op deze plek heerst er geen agressie of moeilijk verstaanbaar gedrag. Mijn nieuwe hulpverlening is erg sterk en duidelijk in hun communicatie. Dat heb ik helaas nog nooit zo mogen ervaren in andere woonvormen. Ik heb een bepaalde structuur nodig in mijn dagelijks leven. Anders krijg ik veel last van prikkels en onduidelijkheid. Daar is de begeleiding heel erg belangrijk voor!"

Eigen website

Wil je meer over Yoni weten? Bezoek dan eens haar website.

Wil je weten welk beroep bij jou kan passen?

Bekijk alle beroepen