Zie jij mij zoals ik écht ben?
Durf jij verder te kijken dan gedrag alleen?
Wil jij samen met mij bouwen aan mijn toekomst?
Ook als ik soms niet weet hoe ik om hulp moet vragen?
Dan ben jij misschien wel de begeleider die ik nodig heb. Iemand die aanvoelt wat ik nodig heb, die naast me staat, en die gelooft in kleine stappen met grote betekenis.
Waar ga je werken?
Je gaat aan de slag in het hart van Hillegom, aan de gezellige Julianastraat. Midden in een woonwijk staat hier een karakteristieke hoekwoning met een gedeelde tuin. In deze woning wonen 15 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, in de leeftijd van 19 tot 50 jaar. De meeste bewoners nemen deel aan dagbesteding en zijn verdeeld over twee groepen. Daarnaast zijn er drie studio’s waar bewoners zelfstandig leren wonen, met nabijheid van begeleiding.
De ene groep bestaat uit jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), waarbij bij sommigen sprake is van autisme, hechtingsproblematiek en een disharmonisch intelligentieprofiel. Dit vraagt om een begeleider die verder kijkt dan gedrag en oog heeft voor de onderliggende behoeften. De andere groep bestaat uit bewoners met een matige verstandelijke beperking, waarbij vooral behoefte is aan structuur en nabijheid, mede vanwege het voorkomen van autisme.
Wat deze locatie bijzonder maakt, is de levendige omgeving. Op een steenworp afstand ligt het sfeervolle centrum van Hillegom, met een winkelstraat, supermarkt, eetcafé en andere voorzieningen. Hierdoor staan de bewoners in direct contact met de buurt en de samenleving. Met behulp van de methodiek “Op Eigen Benen” leren zij omgaan met zelfstandigheid en maken ze zelf keuzes in hun dagelijkse activiteiten. Wij bieden hen daarbij de nodige structuur en voorspelbaarheid.
Hoe ga je helpen?
Als team zijn we trots op iedere stap die cliënten maken. Iedere bewoner heeft zijn eigen dromen en voorkeuren. Met de methodieken "Op eigen benen" en “Geef me de vijf” (gericht op autisme) zorgen we samen voor een veilige en voorspelbare leefomgeving.
Een bijzonder onderdeel van ons werk is de begeleiding van de studio-cliënten. Deze bewoners zetten stappen richting zelfstandig wonen, maar met nabijheid van begeleiding. Zij krijgen drie keer per week een uur één-op-één begeleiding, afgestemd op hun persoonlijke doelen. Daarnaast kunnen zij altijd terecht op Julianastraat 2 voor vragen of als er iets speelt. Zo combineren we zelfstandigheid met nabijheid en veiligheid.
Michelle, persoonlijk begeleider:
“Wat de studiobegeleiding zo bijzonder maakt, is de afwisseling. Je werkt met mensen die al veel zelf kunnen, maar soms net dat steuntje in de rug nodig hebben. Je bent flexibel, schakelt snel en sluit aan bij wat iemand op dat moment nodig heeft. Soms in de studio, soms ambulant bij iemand die al een volgende stap heeft gezet.”
Iedere bewoner heeft zijn eigen interesses. Terwijl de één naar stijldansen gaat bij de Zevensprong, kiest de ander voor een avond Mario Kart op de bank. Jij helpt hen om hun eigen keuzes te maken en daar plezier in te vinden.
Dit ben jij
De uitdaging bij deze groep ligt bij het geven van zelfvertrouwen, structuur en een prettig dagritme. De bewoners vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Jij weet hoe je met deze doelgroep moet omgaan. Met jouw kennis en uitstraling weet jij de bewoners te inspireren en samen ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen om ze bewuster, sterker en zelfstandiger te maken. Dit doe je niet alleen, want je werkt nauw samen met familie en andere disciplines.
- Je bent in het bezit van een afgeronde zorgopleiding op niveau 4.
- Je bent flexibel, empathisch en hebt ervaring met LVB, autisme en disharmonisch functioneringsprofiel.
Dit bieden wij
- Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg tussen de 2992 euro en 4178 euro op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
- Voor begeleiders die werken met zeer intensieve groepen cliënten is er een extra arbeidsmarkt toeslag van 5%.
- Doorgroeimogelijkheden en scholing via Good Habitz en de ’s Heeren Loo Academie.
- 144 uur vakantie & 57 uur balansverlof bij een 36-urige werkweek.
- Vakantiegeld 8% in mei en een eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
- Begeleiding en ondersteuning van ervaren collega’s en specialisten.
- Bij ’s Heeren Loo werk je vanuit de zorgvraag van de cliënt, terwijl we samen zorgen dat dit past bij jouw wensen en mogelijkheden.
Over 's Heeren Loo
Bij ’s Heeren Loo ondersteunen we mensen met een lichte of ernstige (verstandelijke) beperking – van jong tot oud, door heel Nederland.
We bieden precies de zorg die nodig is: licht waar het kan, intensief waar het moet. Altijd afgestemd op de persoon. De cliënt staat bij ons centraal. Met jarenlange ervaring én wetenschappelijk onderbouwde kennis begeleiden we dagelijks duizenden cliënten. En we ondersteunen ook onze medewerkers, zodat zij met vertrouwen en vakmanschap kunnen blijven groeien.
Werken bij ’s Heeren Loo Zuid-Holland
In Zuid-Holland werk je op locaties midden in de samenleving: appartementen, studio’s, woningen en dagbestedingsplekken die vaak in woonwijken liggen. Daardoor is er veel contact met buurtbewoners en werk je in een omgeving waar cliënten echt onderdeel zijn van de maatschappij.
Of je nu zelfstandig werkt of juist graag samen optrekt met collega’s – in deze regio kan het allebei. Je krijgt de ruimte om jouw talenten in te zetten én verder te ontwikkelen. Het werk is afwisselend en betekenisvol, in een team dat elkaar versterkt.
Wij leren jou graag kennen!
Jij bent nodig. Jij maakt het verschil. Laten we kennismaken en ontdekken waar jij het best tot je recht komt. Geen gedoe - gewoon een goed gesprek. Dat cv? Dat komt later wel! Wil je meer weten? Bel, app of mail met Desirée van Beelen (recruiter) op telefoonnummer:+31657988992
Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?
Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.
Solliciteren kan tot en met