Stichting Ons Bedrijf

Locatie:
Barneveld
kaart van Nederland

Wie zijn wij?Ons Bedrijf is in 1990 officieel gestart. Toen nog aan de Hensjesweg in Barneveld. De naam Ons Bedrijf is door de medewerkers (toen spraken we nog over deelnemers) zèlf bedacht.

Van een organisatie, die is begonnen om de wachtlijst van de sociale werkvoorziening en dagbesteding op te vangen, is Ons Bedrijf ruim 25 jaar later uitgegroeid tot een regulier en volwaardig leer-/werkbedrijf. De focus ligt op individuele ontwikkelingen en unieke talenten van jongeren en volwassenen worden volop benut.

Ons Bedrijf werkt intensief samen met lokale instellingen, opdrachtgevers, bedrijven én de gemeente Barneveld.

Bij Ons Bedrijf werken ruim 25 werknemers in vaste dienst – verdeeld over verschillende afdelingen.

Onze kijk op participatieOns Bedrijf wordt helaas vooral nog wel eens gezien ‘als een plek voor dagbesteding voor gehandicapten’. Hier doe je Ons Bedrijf ernstig tekort mee. Ons Bedrijf is heel veel meer dan dat. Ons Bedrijf kijkt naar individuele talenten. Wij werken aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wij gaan vol enthousiasme met elkaar aan de slag met competenties en (praktische) werknemersvaardigheden. Waar kan iemand goed functioneren? Wat is passend? Dat kan een paar dagdelen per week zijn, beschermd op locatie, met de nodige ondersteuning. Mensen kunnen soms ook doorgroeien naar een werkplek buiten de voorziening. Op loonwaarde ergens aan de slag; als het werk maar past ....dát is ons doel.

Ons Bedrijf gelooft namelijk dat er voor iedereen een passende (en uitdagende) werkplek is. We hebben het dan over een gewaardeerde, gekende en gelijkwaardige werkplek.