Zorgboerderij De Witte Hoeve

Locatie:
Oploo
kaart van Nederland

Noud en Frida Janssen zijn de initiatiefnemers. Frida Janssen is een ervaren begeleidster in de VG-sector en Noud Janssen is agrariër en heeft inmiddels al ruime ervaring in het begeleiden van zorgvragers met een beperking. In juni 2000 zijn ze gestart met het bieden van dagopvang in een natuurlijke omgeving, sinds maart 2010 bieden zij 24-uurs begeleiding binnen een kleinschalige woonvorm in combinatie met dagbesteding.

Het uitgangspunt is wonen en werken in een natuurlijke omgeving. Het accent in de begeleiding ligt dan ook op het contact met dier en natuur, waarbij de sfeer een belangrijke rol speelt. Doordat we ruimte en vrijheid kunnen bieden met een vast dagritme, streven we ernaar om moeilijk verstaanbaar gedrag terug te dringen en de eigenwaarde van de zorgvrager te vergroten.

De doelgroep bestaat uit volwassen zorgvragers met een matige tot ernstig verstandelijke beperking, zowel mobiel als immobiel. Er is plaats voor maximaal 14 zorgvragers. 

De Witte Hoeve heeft 2 locaties. Gemertseweg 22, hier wordt alleen dagbesteding geboden. Op Gemertseweg 26 bevindt zich de woonboerderij en tevens dagbesteding. 

Naast werken en wonen op de boerderij bieden wij ook paardrijden voor mensen met een beperking aan, dit onder begeleiding van een instructrice paardrijden gehandicapten en een assistente Equitherapie (Equitherapie is therapie met paarden).